onsdag den 11. maj 2016

Mine yndlingsbøger


Jeg ville gerne have haft flere bøger med, men så havde det været et meget langt indlæg. Jeg havde fundet 11 bøger, og det er kun ud af dem jeg har herhjemme. Jeg har jo læst flere end dem jeg ejer.
Jeg skar det ned til mine 5 aller-yndlingsbøger. Med tilhørende kat.
Jeg skriver lidt om dem i tilfældig rækkefølge, for jeg kan ikke vælge hvad for en jeg synes bedst om. Jeg kan lide dem alle sammen lige godt.

1. Døden på Nilen.
Jeg har også læst "Mordet i Orientekspressen", men jeg blev nødt til at vælge mellem de to.
Og så blev det den her. Den er skrevet af Agatha Christie, den bedste krimi-forfatter efter min mening. Jeg elsker simpelthen Poirot.
Hercule Poirot tager på ferie i Egypten, og skal sejle op ad Nilen. Men selvfølgelig bliver der begået mord, og han er på arbejde igen.
Jeg havde godt set det afsnit, på CMore tror jeg, så jeg vidste godt hvem der var morderen. Men det var også meget sjovt, for så vidste jeg hvad der foregik.

2. Jorden rundt i 80 dage.
Det her en klassiker, man bare skal have læst. Forfatteren er Jules Verne.
Jeg har en børne udgave, så der er vist blevet skåret noget fra, så den ikke er så lang.
Jeg kunne godt tænke mig at læse den rigtige.
Den handler om Phileas Fogg der indgår et væddemål, om han kan nå at rejse jorden rundt på 80 dage. Den foregår i 1800-tallet, og dengang tog det jo lidt længere tid at komme rundt.
Ham og hans tjener Passepartout, oplever en masse ting, og den er rigtig spændende.

3. Inferno.
Den her er helt klart min yndlingsbog om Robert Langdon. Bøgerne er skrevet af Dan Brown.
Den handler om Robert, der vågner op på et hospital i Italien og ikke kan huske de sidste 36 timer.
Der er et hæsblæsende tempo i den, mens Robert løser mysterier og prøver at finde ud af hvad der er sket. Filmen kommer til efteråret, og jeg glæder mig helt vildt til at se den. Jeg vil anbefale at man læser bogen før man ser filmen. Bare så man får det hele med.

4. Én ulykke kommer sjældent alene.
Hele serien er nogle af mine yndlingsbøger, men jeg viser bare den første. Den hedder "Den onde greve". Forfatteren er Lemony Snicket. Er jeg ret sikker på i hvert fald. Han er også fortæller i bogen nemlig.
Den handler om tre søskende som bliver forældreløse og skal bo hos en ond greve. De er de mest uheldige børn i verden, og der sker de mærkeligste og grusomste ting. Der er vist 13 bøger, og jeg har kun læst 7. Men jeg skal helt sikkert læse resten.

5. Hymnernes Hersker.
Det her er også en serie, med 3 bøger i alt. Forfatteren er Kate Constable.
De handler om Calwyn der kan synge is frem. Det er en ud af ni kræfter, og hvis man vil være hymnernes hersker skal man besidde alle ni. Calwyn bliver viklet ind i en masse, og kommer ud på eventyr.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar